måndag 21 april 2014

Chokladbollar med aprikoser

Ibland behövs lite extra energi och de här chokladbollarna är sjukt goda och är ett försök att göra lite nyttigare chokladbollar och på köpet blev de veganvänliga också!
De är inte så söta utan smakar mer av choklad och beroende på hur starkt kaffe du gör kan de komma att smaka mycket kaffe också.
Perfekt att ta till mellanmål eller efter träning!
Alla ingredienser ska såklart vara ekologiska och rättvisemärkta så långt det går!



ca 15 stycken
125 g torkade aprikoser
½ dl fiberhavregryn
2 msk kokosolja
1 msk kakaonibs
3 msk kakao
2 msk kaffe

½ dl kokosflingor att rulla i

Mixa alla  ingredienserna förutom kokosflingorna i matberedare till en smet, om den är för lös i med lite mer havregryn och är den för smulig blanda i litelite vatten.
När du har en smet som påminner om vanlig chokladbollssmet rullar du helt enkelt bollar som du sedan rullar i kokos.
Ska inte alla ätas på en gång kan du med fördel förvara dem i frysen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar