lördag 22 mars 2014

Torsk med pressad potatis och kesoröra

Det var ju inte meningen att låta bloggen självdö, verkligen inte, men jag har nog haft massor av annat för mig. Jag har ju lagat mat ändå! Idag blev det lite torsk och det är så enkelt och snabbt att jag nästan vill gråta lite.


4 portioner
800 gram potatis

2 dl keso
2 msk senap av valfri sort, jag hade en hemkokad sådan
2 msk kapris

400 gram torsk
5-6 morötter
2 msk fiskfond

Skala och koka potatisen mjuk, den kan under tiden du gör det andra stå i sitt varma vatten.

Blanda keso, senap och kapris, ställ in i kylen under tiden du fixar med fisken.

Skiva morötterna tunt, jag använde en osthyvel till det hela. Koka upp vatten, typ 1-2 liter tillsammans med fond och morötter, när det kokar, dra ner plattan till lägsta temperatur och i med fisken, låt stå och sjuda till dess att fisken blivit genomkokt. Det är bra om den inte får koka eftersom fisken kommer då falla i tusen bitar och inte se så aptitlig ut.

Pressa potatisen och servera allt med lite sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar