måndag 23 september 2013

Supermörk chokladmousse

Choklad är bland det bästa som finns och en mousse som innehåller riktigt mycket choklad är fantastiskt bra eftersom då behövs det inte ätas mycket heller för att bli nöjd. Jag väljer att alltid smälta choklad i vattenbad, jag tycker mig ha bättre kontroll på chokladen då men trivs du bättre med att smälta den på annat sätt så gör det!

8 portioner

2 äggulor
200g mörk choklad (70%)
2 dl vispgrädde
ca 1 msk muscovadosocker 

Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa grädden lagom hård (tänk fluffig men inte lika hård som om du skulle stryka en tårta), blanda i sockret i grädden.
Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen och häll sedan i chokladsmeten i den vispade grädden, det gör inget om det är lite klumpar med choklad i moussen.
Fördela moussen i portionskoppar och låt moussen stelna i kylen i minst en timma och servera den med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar