söndag 20 april 2014

Messmörspannacotta


Så. Jag älskar messmör. Ä L S K A R. Det är typ det bästa som finns.
Döremot har jag lite svårt för pannacotta ibland - inte på grund av att det är just pannacotta utan eftersom att den nästan jämt är jättejättesöt och smakar inget annat utom just sött. Därför gjorde jag ett eget recept som smakar mycket messmör men inte är toksött.

Ingredienser:
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 gelatinblad eller 1 tsk gelatinpulver
0.25 dl socker
1 dl messmör
+ vaniljpulver

Blötlägg gelatinet i kallt vatten i en skål. Hetta upp en kastrull och värm/smält sockret bara tills det precis smälter och blir aningens gult i färgen. Tillsätt grädden och vaniljpulvret tills det börjar bubbla, stäng av plattan och ställ åt sidan. Tillsätt gelatinet och rör tills det smält.
I en annan bunke - blanda messmör och creme freiche ordentligt. Häll ner gräddmixen och rär till en slät smet. Häll upp i fyra skålar och låt stelna övertäckt i kyl i några timmar.

Servera gärna med bär, jag valde hallon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar