tisdag 1 april 2014

Müsli med frukt och kanel

Min sambo äter nästan orimliga mängder med müsli på morgonen och det är perfekt för mig, då kan jag ju testa massor av olika varianter av müsli att göra!
Den här är trevlig med både frukt och kanel, vilket är supergott båda delarna och massor av olika sädesslag.

2 dl rågflingor
2 dl dinkelflingor
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
3 dl fiberhavregryn

2.5 dl havrekärnor
1 msk smör
1 msk kanel

125 gram torkade aprikoser
4 dl russin
200 gram cashewnötter

Det är rätt enkelt, värm ugnen till 250 grader, släng ner rågflingor, dinkelflingor, solroskärnor, pumpakärnor och fiberhavregryn i en långpanna och rosta till en lagom fin färg i ugnen, rör om då och då så det blir jämt rostat.
När det är färdigrostat tar du ut och låt stå någonstans att svalna.
Under tiden hettar du upp en stekpanna, smält smöret och rosta havrekärnor i det, även dessa till en fin färg och pudra över kanel och blanda med flingblandningen.

Hacka aprikoserna till lagom storlek och detsamma med cashewnötterna.

Blanda alltsammans och förvara torrt ät tillsammans med yoghurt eller vad du nu vill ha din müsli till.

Havrekärnorna i sig själva är apgoda att ha till exempelvis glass.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar