söndag 17 november 2013

Cheesecake-bullar i form



Ibland vill man ju faktiskt gotta ner sig och äta något riktigt flottigt och degigt, då kommer det här receptet väl till pass!

Ingredienser:

½ sats bulldeg (jag använde mig av receptet på mjölpaketet, gav 15 bullar)
200 g naturell färskost
100 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 krm vaniljpulver (har man inget vaniljpulver kan man ta kanske en matsked vaniljsocker istället)
1 äggula blandad med 2 msk vatten

Baka bulldegen efter anvisningarna på förpackningen. När den jäst klart - kavla ut den i en rektangel(precis som när man bakar vanliga bullar) ca 1 cm tjock.
Vispa ihop smöret och färskosten (gärna med elvisp annars blir det lätt lite smörklumpar). Tillsätt florsockret och vaniljpulvret.

Bred ut färskostmassan på bulldegen så att den täcker hela rektangeln, rulla ihop och skär i ca 5 cm breda bullskivor. Placera 8-10 bullar i en form med små mellanrum (annars blir det trångt efter jäsning!) och låt jäsa i 30 minuter (om formen är större eller mindre får man anpassa antalet bullar så klart).

När bullarna jäst, pensla med äggblandningen (detta glömde jag bort så mina är lite oblanka) och grädda i mitten på ugnen i ca 20 minuter eller tills de har fin färg i 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar