måndag 6 januari 2014

Chokladkakor med choklad

Jag känner att det blir mycket med dubbelchoklad från mig, men det är ju för att choklad är så fasligt gott!
Nu är jag hemma från en tre veckor lång resa till Asien och riktigt bra choklad har varit frånvarande i mitt liv under dessa tre veckor, det måste på något sätt kompenseras och det gjorde det verkligen med dessa kakor!

ca 40 stycken
125 g smör, rumstempererat
1,25 dl strösocker
1,25 dl muscovadosocker
1 ägg
2 krm vaniljpulver
3,75 dl vetemjöl
1 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
50 g mjölkchoklad, grovhackad
50 g bra mörk choklad, grovhackad

Sätt ugnen på 175 grader och leta reda på elvispen för här ska det vispas!
Börja med att vispa smör och socker (båda sorterna) på högsta växeln på elvispen, det ska vispas till allt är välblandat och lite fluffig. Blanda nu i ägget och vaniljpulvret och vispa ett tag till, men gå ner till en mellanhastighet på elvispen. Blanda resterande ingredienser (bortsett från chokladen) i en annan bunke och tillsätt sedan det i resten av degen till allt är fint blandat, nu är det dags att lägga undan elvispen och använda en slickepott (eller händerna) och blanda i chokladen.
Forma nu degen till 40 bollar, de kommer att vara ungefär 3-3.5 cm i diameter och dessa lägger du på en plåt, förslagsvis 5*4 på varje plåt.
Platta till dem ytterst lite och in i mitten av ugnen.  Grädda i ca 15 minuter, till dess att de ser bra ut alltså.
Låt svalna på plåten i ca 5 minuter innan du för över dem till galler.
Förvara rumstempererat och njut av kakor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar